21 Nisan 2010 Çarşamba

 Nasıl bir "tough guy" mışsın sen be Arda'm. İnsanın seni altlı üstlü kategoriden kategoriye sokası geliyor. Öyle geliyor ki; bu olayı artık sosyal açıdan değerlendirmek de beyhude, en fazla entellektüel bir mastürbasyon olur. Kısa sürede gelen para ve şöhretle sevişen cehaletin doğurduğu bazı arızalar var, hep söylüyoruz evet var.. Var da.. Giydiği ceket ,taktığı saat, üstüne yapışan ittirme celebrity  hallerini zaten hiç yargılamadık ki. Doğal bulmadık mı?

Sorun yumruk değil, ben de yumruk attım. Her erkek atmıştır ömründe en az bir kere, atmayan daha güzel bir insandır, o şüphesiz. Spor içinde, özellikle de antremanda, -ki her türlü spor aktivitesini içerir bu- , kavga da çok olur. Şimdi kesin örnekler de havada uçuşacaktır; Jordan şuna yumruk attı, Gattuso buna kafa attı vs.

Lakin Arda konusunda her türlü öznelliği saklı tutmak ve az biraz delikanlı muhabbeti yapmak istiyorum.. "Arda delikanlıysa, aynısını Servet'e yapsın, sıkıyorsa Lucas Neill'e yapsın" diye yorumlayanlar da olmuş  bu olayı. Oysa işin delikanlılık penceresinden baktığınızda bu güç dengesizliği sadece koşullu bir ayrıntıdır. Arda gidip Lucas Neill'e de yumruk atabilirdi. Böyle bir durumda "tamam o zaman Arda harbi çocukmuş" diyen bir adamın, güçler dengesindeki konumunu böyle kabul etmiş bir angutun, ağzını burnunu kırsa yeridir o Lucas Neill.

Delikanlılık böyle birşey değildir. Genç insan kavga da eder, iş bazen o raddeye çok yanaşır, itişir kakışırsın. Arkadaşların araya girer, saçmasapan bir görüntü oluşur, sonra sakinleşirsin. Lakin, bir arkadaşının dudağına yumruk ekleyip patlatacak kadar olağandışı bir durum varsa ortada, yarım saat sonra o çocukla barışıp kamera önüne çıkmazsın. Eğer şu aşağıdaki görüntü olmasaydı, oturup Arda'nın ruh sağlığı üzerine konuşabilirdik, ya da spor kavgalarını, Charles Barkley'in Shaq'a yaptığı efsane kündeyi falan yadederdik. Ama aşağıdaki görüntüden sonra Arda benim için bitti gerçekten.Barışmasın, tavır koysun, ölene kadar küs kalsınlar demiyorum. Tabi ki barışacaklar,1 gün sonra, 1 ay sonra, belki seneler sonra. Ama yarım saat sonra değil.

Dediğim gibi; ben de yumruk attım. Arkadaşıma da vurdum. Senelerce konuşmadım. Haklı olduğum halde, ne zaman hatırlasam utanırım. Lakin Arda'nın durumu, tavrı, ruh sağlığına değil, edebine ayna tutuyor. Delikanlılık da, önce edepli olmaktır. Arda bir hiç uğruna vurduğunu biliyordu arkadaşına. Yumruğu sallarken de biliyordu, yarım saat sonra sırıtarak poz verirken de biliyordu. Yazık olan da bu değil mi?

kim besledi, kim büyüttü oğlum sizi?


www.tips-fb.com

2 izleyici sahaya girdi:

AslanlıYol dedi ki...

Kavganın kamera görüntülerine ve fotoğraflarına iyice baktım, gözlerim şöyle okkalı bir yumruk aradı ama bulamadım. Bugün haberlerden birinde "çıkan arbedede dudağı patlayan Caner" gibisinden birşey gördüm ve hadisenin kasıtlı olmayabileceğini, itiş kakış esnasında olabileceğini düşündüm. Galatasaray Kaptanı'nın takım arkadaşına yumruk sallama gibi bir çiğlik sergilememiş olmasını tercih ederim. Umarım öyledir.

Ancak öyle olsa bile Arda'nın ruhsal olarak sağlıklı bir durumda olmadığı aşikar. "Olacak daha abisi" diyebilmeyi isterdim ama olgunlaşma süreci çok fazla müdahaleye maruz kaldı, "kendiliğinden olma" özelliğini yitirdi. Şu dört haftayı daha fazla rezillik çıkarmadan geçirmesi lazım, yaz tatili en çok ona iyi gelicek.

Pan Monroe dedi ki...

@Aslanlı Yol

dostum, umarım "kazayla" olmuş bir olaydır. Ama benim Arda'dan pek bir umudum yok artık. Belki özünde iyi bir çocuk. Eminim böyle olmasını da istememiştir ama artık çok ufak da değil yaşı.
Ben bu sahneleri izlemekten sıkıldım artık, hepsinin sonu da aynı bitiyor. Umarım yanılırım, ne diyim.

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi söylemekten çekinmeyin.

 

Copyright 2010 Kalender Libero.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.