10 Temmuz 2010 Cumartesi

Bu ayakkabılar bi Gerd'de,bir de Dorothy de var 

Aşağıdaki videoda, Gerd abimiz gayet samimi bir şekilde Final öyküsünü anlatıyor. Golcülüğün raconuna, doğru pozisyonun önemine değiniyor ki, benzerini yıllar sonra Tanju'dan da dinleyip teyidini almıştık. Hollanda'yı öne geçiren Neeskens'in penaltısına, başka bir penaltıcı afro Breitner  cevap veriyor, Müller de noktayı koyup kupayı Almanya'ya getiriyor. Golü nasıl attığını anlatırken hala heyecanını koruması da işin en keyifli tarafı.

Fakat asıl değindiği iki konu var Müller'in. Birincisi üzerlerinde oluşan büyük baskı ve Hollanda'dan gerçekten ne kadar korktukları. Diğeri ise Hollandalı'ların kibirlerine yenik düşüp Almanya'yı hafife alması. Rakibinizi hafife alırsanız, bazen aynı şansın ayağınıza kadar gelmesi için 36 sene beklemek zorunda kalabiliyorsunuz. ( İşte böyle gayet özgün, kimsenin aklına gelmeyecek ana fikri de çıkartıveririm 2 dakikada)







Bu sefer işler biraz karışık. Nasıl o zamanın ağası Hollanda'ysa, şimdi de İspanya bu ünvanı taşıyor. Hollanda içinse buraya kadar gelebilmek bile büyük bir başarı. Hani olası bir İspanyol kibrinde, belki Kuyt'ın da seneler boyu anlatacağı bir anısı oluşur, kim bilir?
www.tips-fb.com

0 izleyici sahaya girdi:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi söylemekten çekinmeyin.

 

Copyright 2010 Kalender Libero.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.