25 Ağustos 2010 Çarşamba


2 sezon önce, son derece kalburüstü sayılabilecek kadrosuyla üst üste gelen hatalar ve şanssızlıklar sonucu Premier lige veda eden Newcastle United'ın, geçen seneki championship macerasını ilgiyle izlemiştik.

Geçtiğimiz hafta, o lanet sezon başına bela olan "iç saha galibiyetsizliği" ne nazire yaparcasına 6 gol bıraktı Aston Villa filelerine, ve St. James Park'taki ilk maçında da kötü günlerin üstüne bütünüyle sünger çekti. Şu an için Newcastle şehrinde herşey dört dörtlük gözüküyor..

Neresinden bakarsanız bakın,  sevilmeyecek takım değil zira Newcastle. Alan Smith ve Sol Campbell gibi iki Premier Lig fenomenini kadrosunda bulundurmasının yanı sıra (ki bu ikiliden özellikle Smith'in geçtiğimiz sezon championship'te takımını yalnız bırakmayışı ayrı bir hikaye konusudur), Barton, Nolan gib son derece karakterli ve iyi oyunculara sahip.  Tabi tüm bu isimlere eklenecek yıldız adayı da malumunuz; Andrew Carroll.!


Bu 21 yaşındaki uzun solak, son 10 senede değişen futbolla iyice gözden kaybolan "yar bana bi muz orta" temeline dayalı santrafor açığını kapatmaya namzet bir oyun yapısına sahip. Ekstra bir işi yok Carroll'un, o "gol" üretmeye programlı ve bunu yapıyor. Doğru zamanda doğru yerde ol, ölümcül dokunuşu yap ve işi bitir.. Buffon, Carroll için "Paintbrush Striker" tanımını yapmış, ki şu an İtalya'da bile bu tarz oyuncuları görmek zor.

İngiltere milli takımı, son yıllarda eldeki müthiş kadrosuna rağmen bir türlü yeni bir Shearer yaratamamış ve sayısız isim denemişti. İlk ışıklar zamanında Beattie ile parladı, ve fakat Everton macerasıyla da erken söndü. Öyle ki, son dünya kupasında Heskey'den medet umulur hale kadar zorladı bu durum İngiltere'yi. Carroll için geleceğe dair bir öngörüde bulunmak için erken, ama yine de bu zamana kadar çıkan adayların en çarpıcısı olduğu da bir gerçek.


Dönüşleri, hava hakimiyeti, arka ve ön direk seçimleri ve genel pozisyon alma konusundaki yeteneğine, ortalama üstü bir son vuruş  ve şansı da ekleyince ortaya muazzam bir tablo çıkmış. 3 sene önce ilk kez, henüz 17 yaşındayken Premier Lig arenasına çıkan tıfıl Carroll, çok daha iddialı bir dönüş yaparken, Aston Villa filelerine 3 gol birden bırakması da tesadüften öte bir anlam taşıyor..
www.tips-fb.com

0 izleyici sahaya girdi:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi söylemekten çekinmeyin.

 

Copyright 2010 Kalender Libero.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.