8 Kasım 2010 Pazartesi


Frank Rijkaard'ın son demlerindeki serzenişleri hatırlayalım;


* Bu takım koşamıyor, mücadele edemiyor..

* Takım içinde sevgi,arkadaşlık,kardeşlik,barış, örf adet vs..vs yok

* Disiplin yok

* Oyuncular küstürülmüş


Hagi geldikten sonra 3 haftada değişen ortam ve bize sunulan tablo;


* Takım'ın yeni kondisyoneri Hagi'ye : "Bunlar hiç çalışmamış hoca, yatmışlar hep" dedi..

* Takım içinde adeta bir bayram telaşı oluştu, küsler barıştı, halaylar çekildi, sevgi geldi, kardeşlik geldi.

* Hagi kuş uçurtmuyor, yepisyeni disiplin öğretileri getirdi. Florya Shaolin tapınağı gibi oldu.

* Hagi her oyuncusuyla tek tek ilgilendi, Elano'yla meyhaneye, Misimovic'le hamama gitti.


Ve son bomba dün daha da sıvazlandı: "Hagi maçtan sonra Servet'e sahip çıktı.. ya Rijkaard olsaydı?..."

------------------------------------------------------------------


Biraz geçmişe gitmek lazım.. Galatasaray taraftarı unutmaya ve cevapsız bırakılmaya meyillidir. Hatırlayın Hagi'nin ilk galatasaraya gelişini. 2003-2004 sezonunun sonu gelmişti, 7-8 haftalık bir periyod kalmıştı; ve Hagi, Fatih Terim'den görevi devralırken üç kalburüstü oyuncu kadro dışıydı bu takımda.. Kimdi onlar?


-Hakan Ünsal

-Bülent Korkmaz

-Arif Erdem


Bu adamları kadro dışı bırakan kişi Skibbe veya Feldkamp değil. Fatih Terim. Hani onlarla ufacık tefecikten beri çalışan adam. Ve biz hiçbir zaman öğrenmedik, hiç bilmedik bu adamların neden kadro dışı bırakıldığını.


O günkü yıpranmış galatasarayı devralan Hagi'ye, aynı zamanda çok ciddi ve talihsiz bir misyon da yüklendi. Bu üç oyuncu yeniden kadroya alındı, yeniden Florya'da barış rüzgarları esti, Hagi bu oyunculara çok inandığını söyledi, falan filan.. Bu ona dayatılan bir misyondu, Hagi'nin burda herhangi bir duruş göstermesi beklenemezdi zaten. Ve lakin bu duruşu göstermeye başladığı andan itibaren de ipinin çekilmesi gecikmedi..


Bugün, devraldıkları bu huzursuz ortamla birlikte, iktidar politikasının da varlığıyla, aynı misyonu yüklenmek durumunda Hagi ve Tugay. Vasat zekanın, şark kurnazlığının onlara dayattığı herşeyin, tüm ezberlerin karşısında yine onlara dayatılan "doğru" ları yapmak zorundalar. Takım idman yapmıyor mu deniyor? Daya idmanı.. Disiplinsiz mi dendi? Daya otoriteyi .. Servet'in güven sorunu mu var? Bas bağrına gitsin anasını satayım..


Bu tıpkı bir form gibi. Karşıtlıklar önceden yazılmış, siz sadece boşlukları dolduracaksınız. Ve tabi ki bunun için, bunları dillendirip somutluk kazandırması için güzide bir kurban seçeceksiniz; çokça da, kendinden öncekinin ne zıpır, ne tembel ve beceriksiz olduğunu ortaya çıkarsın diye. Kısa vadede tepedeki yönetenin en çok işine gelecek şey de bu değil mi zaten?


Burdaki sorun Hagi'nin özverili oluşu, takıma katkısının olup olmaması değil. Tartıştığımız konu asla bu değil, fakat ciddi anlamda başka bir problem var burda.7-8 yaşında çocuğun bile gülüp geçmesi gereken tuhaf karşılaştırmaların , bu vasatın gücü sayesinde ülke genelinde hakim kılınması problemi var burda, mesele budur.


Sahi, niye kadro dışı bırakmıştı Terim bu üç adamı? Ya da şöyle soralım; ne oldu da geri alındı bu adamlar?
www.tips-fb.com

1 izleyici sahaya girdi:

AslanlıYol dedi ki...

Ellerine sağlık, sorun tam olarak bu. Hafıza o kadar kısa ki, kendini sürekli tekrarlayan döngülerden bir şekilde kârlı çıkmayı başarıyor bu yönetim zihniyeti. "Bize sunulan tablo" diye yazdığın bölüm o kadar güzel bir özet ki idareciler--> görmemizi istedikleri resim --> medya üç geni açısından. Mesela Hagi'nin gönderilişini haber yapacak olsam, o dönem neler yazıp çizleceğini, nasıl gönderileceğini, yeni hoca geldikten sonra ne tip kıyaslar yapılacağını bugünden harfi harfine yazabilirim. Demek ki ortada sistematik bir linç (gönderme süreci) üstü ikâme (yeniyi kabul ettirme) döngüsü mevcut. Yöneticilerin bu zigzaglara rağmen ayakta kalışları ise tamamen aldıkları kararları gerekçeleme başarılarından geliyor. Hani şu "Galatasaray'ın menfaatleri herşeyin önünde gelir" popülizmi var ya, hah işte o!

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi söylemekten çekinmeyin.

 

Copyright 2010 Kalender Libero.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.