16 Ocak 2011 Pazar

 Çok da fazla düşünecek birşey yoktu aslında. Hep kazanmak istedin. Ama orada, hemen, derhal, daima ve sadece kazanmak. Bugün seni bu noktaya taşıyan şey, aslında o yıllardan kalma şımarıklığının, doyumsuzluğunun getirisidir. Sen; taraftar olarak, ülke spor anlayışının yarattığı hezeyanın suretlerinden biriydin sadece. Fenerbahçe, Beşiktaş ya da Galatasaray. Galatasaraylılık duruşunu geçtim, o mazinin türküsünü Müzeyyen okusun. Ama insan olarak kendine ve etrafına nasıl bir tesirin oldu, bunu hiç düşündün mü?

Dakikalarca ailesine, ecdadına söverken; başına nelerin gelebileceğini bir nebze olsun tasavvur ettin mi? Elbette pişman oldun sonra sonra, vicdanınla hesaplaştın o cenazede. Fakat vicdanın taşıyacağı yük de sınırlı, böyle hızlı zamanlarda. Velhasıl, Canaydın güzel insandı ama, iş bilmiyordu. "İşbilenler" geldi o koltuğa. Senin lugatın bunlar, benim değil..

Diyorum ya, çok da düşünecek birşey yok. Olayın özünü anlayabilen, bir avucu geçmez aslında. O işbilen, senin kriterlerine göre "başarılı" olsaydı, bugün kendinle imtihanını nasıl verecektin, ben onu çok merak ediyorum. Aklına gelecek miydi?

Şunu çok iyi bilmek lazım.. Galatasaray bu boka batalı çok oldu. Dün kürsüye çıkan laz bir müteahhit, o bokun 'temsili' bir resmidir sadece, bundan fazlası değil.
www.tips-fb.com

5 izleyici sahaya girdi:

Adsız dedi ki...

Niye bu kadar kapalı kutu yazıyorsunuz anlayamıyorum. Şu yazıyı Japonca tercüme etseydiniz belki daha kolay anlaşılırdı.

Pan Monroe dedi ki...

@adsız

E sizin de adınız yok. Tanımadığım kişiye bu kadar açık olabiliyorum.

AslanlıYol dedi ki...

Boka dair bir başka resim için bkz. Ultraslan'ın özür açıklaması.

Ve şu da Borges'un St. Pauli ile ilgili bir yazısından alıntı:

"Taraftar her şartta takımı destekler burada zırvalıktır. Taraftar burada takımın kimliğini korur her şeyden önce. Desteklemek için skorlara değil kimliğe ihtiyac duyuyorlar. Onlar için kimi ödünleri vererek Şampiyonlar Ligini almaktan ziyade belirlenmiş olan kimliği koruyarak bölgesel ligde dahi oynamakta sakınca yoktur.. Başarıya giden her yol mübah değildir ve St.Pauli bir futbol klubünden öte bir şeydir. Bunu çok kulup kendisine yakıştırır ama taraftar profili açısından bakarsak çok azı buna göre eylemler düzenler.. Helal lan hepinize.."

Pan Monroe dedi ki...

@aslanlıyol

ultraslan çoktan bitirmişti kendini, üstüne de tüy diktiler. iyi de oldu bir bakıma.

fakat H.şükür'ün lafları yenilir yutulur gibi değil yine.. Ne günah işledik de bize bunları reva gördüler, onu çok merak ediyorum.

AslanlıYol dedi ki...

@Pan

Açılış konuşmasını TOKİ Başkanı maskesiyle Hakan Şükür bile yapmış olabilir ben söyleyim. Misyonu her zaman belliydi fazla söze gerek yok.

Bu arada birşeyler olmaya başladı sanırım, Karşı, Hell, Sultans ve Parçalı grupları kendilerini feshetmiş.

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi söylemekten çekinmeyin.

 

Copyright 2010 Kalender Libero.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.