28 Nisan 2010 Çarşamba

                 1943-1967


    Sampdoria ile bir maç yapılıyor ve Torino'nun 4-2 üstünlüğüyle bitiyor. Bu galibiyetin baş mimarı  genç Meroni de, diğer arkadaşları gibi Torino'da bir restoranda  kutlamaya katılıyor. Ama önlerinde asıl önemli olan başka bir maç var: Juventus derbisi tabi ki. Bütün takım çok şey bekliyor bu maçta Luigi'den. Ama Luigi bu derbiyle ilgili rüyasında başka bir kahraman görüyor; o da en yakın dostu, takım arkadaşı Arjantinli Nestor Combin.  Genç oyuncu, Arjantinli arkadaşına : "Bu  haftasonu Juventus'a tam 3 gol atacaksın Nestor, bunu rüyamda gördüm.." diyor.


 Derken 20 dakika sonra, Luigi Meroni, restorandan nişanlısına telefon açmak için ayrılıyor ve telefon kulübesi aramaya başlıyor. Bir kaç sokak sonra bir tane buluyor,ama tam yolun karşısına geçerken, hızla gelen bir araç Luigi'ye çarpıyor. Bu da yetmezmiş gibi, yere yığılan oyuncuya  başka bir araç daha çarpıyor. O sırada sokağın yakınlarında olan bir takım arkadaşı Vieri de olay yerine koşuyor, ama Meroni birkaç dakika içinde hayatını kaybediyor. Bu kazanın en tuhaf ve trajik taraflarından biri de, Luigi Meroni'ye çarpan 19 yaşındaki çocuk koyu bir Torino taraftarı, aynı zamanda da Meroni'nin en büyük hayranlarından biri, Öyle ki, arabasında onun bir resmini taşıyacak kadar. Kaderin en büyük kazıklardan birini attığı bu genç; yıllar sonra 2000 senesinde Torino'ya başkanı olan Attilio Romero'da başkası değil...

  Sonrasında, bütün bu dramın ve gözyaşlarının arasında hayat  herzamanki gibi devam ediyor, ve Torino Juventus'a karşı maça çıkıyor.  Ve o maçta ezeli rakibini  4-0 gibi bir skorla ezerken, Nestor Combin tam 3 gol bırakıyor Juve ağlarına, tüm gollerini de Meroni'ye ithaf ediyor. İşte bu maçtan sonra deliren bazı Juventus taraftarlarının, Meroni'nin kabrini tarumar etmesi, iki kulüp arasında yıllardır süren nefretin en büyük sebebidir.

  Bütün bunların yanında Meroni gerçekten olağanüstü yetenekli bir futbolcuydu. Trajik ölümüyle abartılan bir yetenek değildi bu, yaşasaydı İtalya futbolunun en önemli isimlerinin başında geleceği tartışmasız. Çabukluğuyla, bayıltan çalımlarıyla ve her iki ayağıyla yaptığı mükemmel vuruşlarıyla kısa sürede çok tartışılan bir adam haline gelmişti. Döneminde futbol olarak en çok karşılaştırıldığı oyuncu George Best kadar da renkli bir kişiliğe sahipti. Resim yapan, şarkı söyleyen,enteresan bir futbolcuydu.

Meroni'nin Inter'e attığı gol, pek çok otorite tarafından bugün bile İtalya futbol  tarihinin en güzel golü olarak kabul edilir. Dönemin efsane defans oyuncusu Facchetti'nin üzerinden  topu aşırması ve kaleci Sarti'ye attığı gol unutulmazlar arasındadır. Sadece Torino taraftarı için değil, 2 sene top koşturduğu Genova taraftarı için de çok önemli bir yeri vardır.


www.tips-fb.com

0 izleyici sahaya girdi:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi söylemekten çekinmeyin.

 

Copyright 2010 Kalender Libero.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.