29 Nisan 2010 Perşembe


İki takımdan birinin taraftarı değilseniz, bu akşam gayet sıkıcı bir maç izlediğiniz su götürmez. Ama bu geceki maçın en önemli özelliği, iki takımdan ziyade; 25 yıllık bir kültürle Mourinho'nun arasındaki amansız mücadeleydi. Buna bir de Yasin-Karaman ikilisiyle türk futbolseverin mücadelesi de eklenince duble anlam kazandı tabi.

  Jose'yi kutlamak gerekir. İstediği şeyi yine almasını becerdi. Yine yaya kadar her türlü alışverişine izin verdiği Barca'yı, yaydan sonra etkisiz hale getirdi, müthiş bir blok savunması, kusursuz bir mücadele ve alınan final bileti de ak süt misali helal. Üstelik Nou Camp'da 10 kişi oynayıp da başardılar bunu. Inter kupayı da alırsa, kulüp Mourinho'nun kesinlikle bir heykelini yaptırmalı ki, İtalyan medyasının en son isteyeceği şey bu olur heralde..

  Buraya kadar yiğidin hakkı yiğide..de.. A planı B planı C planı lafları arasında yine aynı teraneler, yine aynı lakırdılar dönmeye başlamasa da olmuyor. Guardiola'nın hocalığı, Messi- Maradona kıyaslaması, Ibrahimoviç gibi bir pivotun (!) tam da en önemli dakikalarda oyundan çıkması falan filan teranaleri yani.

 Mourinho asla Barcelona'nın başına geçmeyecek. Kulüp ondan delicesine nefret ettiği için değil. Barcelona asla tek şut atmadan ve 90 dakika kapanarak böyle bir tur almayacağı için. Bunu söylerken Mourinho'yu küçümsemiyorum. Barcelona'yı da çok asil bir camia olarak ilan etmiyorum. Başta tanım yaparken kullandığım "25 yıllık kültür" ifadesidir bunun sebebi. Evet Guardiola asla Mourinho kadar başarılı olamaz başka bir kulüpte. Mourinho da her takımda olur, Barcelona'da olamaz. Çünkü Barcelona takım olarak bir organizma haline gelmiş artık. Ibrahimoviç dışında dışardan tek bir yıldız oyuncusu dahi olmayan bir takıma rüya 11 gözüyle bakmaktan vazgeçilmedikçe, bu aradaki farkın da anlaşılmasına imkan yok.

 Bugün Barcelona sadece bir maç kaybetti. Yarın aynı maça çıksa, emin olun şablonun dışına çıkıp bişeyler yapsın diye Henry'yi yine oyuna sokmayacak Guardiola. Zaten karambolü kullanmak için İbrahimoviç'i oyunda tuttuğu gün, Barcelona adlı rüyanın da bittiği gün demektir. Algılar bu yönde çalışmadıkça bu takımı sevmek gerçekten güç.

  Bütün bu hesaplaşmaların dışında, unutulmayacak bir hareket vardı bu akşam. Cruyff turn, Zidane turn gibi imza hareketlerden sonra, sanırım bu golde yaptığı hareket de uzun yıllar hafızalardan silinmeyecektir Pique'nin.
www.tips-fb.com

0 izleyici sahaya girdi:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi söylemekten çekinmeyin.

 

Copyright 2010 Kalender Libero.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.