23 Haziran 2010 Çarşamba


Şener Şen'in Milyarder filminde canlandırdığı  Mesudiyeli Mesut karakteri unutulmaz. O karakterden sonra hayatımıza giren ikinci ünlü Mesut'u  çok şükür ki çoktan unuttuk.

  Yeni Mesut'umuz da Türk göçmeni bir Alman kardeşimiz Mesut Özil. Almanya'daki türk futbolcular hakkında genel bir portre çizmek için oldukça yetersiz bir bilgiye sahibim. Ama özellikle Diego'nun gidişiyle Bremen'de gösterdiği çıkıştan beri takip ediyoruz Mesut'u. E dünya da ediyor. Gayet saygı duyulası ve bana göre haklı da sebeplerle Alman milli takımını seçti. Yine de bu durum bugün Gana ağlarının tozunu almasından duyacağımız gururu engellemiyor.

Hiçbir rasyonel temeli olmayan bir gurur bu.  Bence asıl sebebi de, taşıdığı kandan ziyade, köklerindeki karmaşık kültürün, akılcı alman yapısı içinde "beklenmedik" olanları ortaya koyabilmesi. Üstelik bunu Almanya'da en son Mehmet Scholl de görmemiz de tatlı bir tesadüf. (Deisler hikayesini ayrı tutuyorum tabi) Umarım ismiyle müsemma bir fitbol hayatı olur.

  *Bu arada gizli bir Mesut daha var aslında hayatımıza giren ve çok sevdiğimiz. Hatta onun soyadı bile Bahtiyar. Ama heryer ışıl ışıl olmasın diye saklı tuttum bu yazıda :)
www.tips-fb.com

0 izleyici sahaya girdi:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi söylemekten çekinmeyin.

 

Copyright 2010 Kalender Libero.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.