25 Eylül 2010 Cumartesi

1950-2008

Gözlerini mağrur bir şekilde kısarak, elini avuç içi dışarı bakacak şekilde "hooop dur bakalım orada!" dercesine kaldırışıyla, donmuş bir resim olarak kalmış Kazım Kanat'ın anısı benim hafızamda.  Arkasından olayları sündürmeyeceğim. Gülerdik biz Kazım abiye. Kızmazdık ama gülerdik. Hele Telegol'ün Telegol olduğu zamanlarda malum "kare as" içinde yer alması iyice perçinlemişti Kazım abinin bu mizahi duruşunu. Keşke o kadar gülmeseymişiz de demiyorum bak..

Kazım Kanat'ın en büyük talihsizliği belki de, mentör'ünün Hıncal Uluç gibi bir adam olmasıydı. Spor dünyasına kırsaldan, saha içi muhabirliğinden dahil olan bir adam için, fanus içinde büyümüş Uluç'u rol model seçmek bu anlamda eğreti de durdu. Ki son yıllarında hatırlamadığım sebeplerden papaz olmuşlardı. Akabinde kendini başka bir "kent muhtarı" Ahmet Çakar eküriliğinde bulması da geç olmadı. O programlar Kazım abi'ye ne yapmıştır bilmiyorum, ama bizi çok hırpalamıştı, orası kesin.

Aksilik, huysuzluk.. Ve kim ne söylerse tam tersini söyleme, çılgın atan bir lise münazarası saplantısı, dediğimiz gibi Hıncal'ın geleneğiydi bunlar. Fakat Kanat'ın o yöresel ağzında ve üslubunda sinir bozucu durmuyordu bunlar nedense. Çünkü biz biliyorduk ki; O programlar bittikten sonra hikayeler çok farklılaşıyordu. Biri gevrek üslubunu ortaköy'ün çıtırım kızlarıyla perçinlerken, diğeri evine gidip hanımıyla kahve içiyordu. O kovboy şapkaları olası bir rodeo düşü için değildi, olmadı hiç.. Fakat K.Maraş'lı bir adamın kendini tekneye ve denize adaması bile yeter benim için..Güzel adamdı Kazım abi, nur içinde yatsın.
www.tips-fb.com

2 izleyici sahaya girdi:

stalker dedi ki...

içten pazarlıklı, hesap kitap yaparak konuşan ve yavşak bi adam değildi ama nedense sevemedim bi türlü kazım kanat'ı. badem gözlü oldu gibime geliyor.

Pan Monroe dedi ki...

yo orası öyle, badem gözlü olduğu bir gerçek. Fakat aynı şeyleri Hıncal'ın ardından yazmazdım, bak ona eminim.

Hatırlıyorum; sürekli Ahmet Çakar'ın aşağılamalarına maruz kalırdı ve fakat sonunda hiddetlense de saygı duyardı Çakar'a, onu gözünde çok büyütürdü bana göre, Hıncal'ı da öyle. Bu yönüyle çoğu kez üzüldüğümü hatırlarım Kanat'a.Dediğim gibi, Kanat'ın talihsizliği, kişisel gelişim azmini yanlış insanlara öykünerek şekillendirmesiydi. Toprağı bol olsun.

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi söylemekten çekinmeyin.

 

Copyright 2010 Kalender Libero.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.