7 Aralık 2010 Salı

Bu suratın çoğu bünyede sevimli hissiyatlar oluşturmadığı doğrudur. Karşı devrim sonrası oluşan ve olgunlaşan medya profilinde, daha birçok başka ülkede örneğine rastlanacak şekilde, başka bir medya, başka bir dil de peşi sıra gelir; ve bugün Engin Ardıç, özellikle benim kuşağımın içine doğduğu bu medyanın tam merkezidir, Erman Toroğlu'sudur. Başka bir deyişle, yeni yetme bir Taraf yazarından çok daha hallicedir, "kaşarlanmış" tır. Yarın mevzular terse döner, çarşı karışır; herkes okka altına gider, Engin yine yazmaya devam edecektir, orda olacaktır. Burgaz'da, rahmetli Barba'nın mekanında da rastlamışımdır birkaç kez. Meclisi şenliklidir, iyi de içer. Bugün o diyonizyak hayatından küçük tavizler vermiş midir, bilemem..

Ben lafı uzatıp Engin Ardıç'a altlı üstlü gider yapacak değilim. Sadece eskilerden, enteresan bir video paylaşmak istiyorum.  Uzan'ın yurtdışı üzerinden yayın yapan yarı-legal kanalı Ztar 1'de yorumculuk yaptığı yıllardan. Sene tahminen 1992-94 arası birşeyler.  Öyle bir zaman dilimi ki bu, bana göre hem dünya, hem de Türkiye yakın tarihi için 90ların başı, en soğuk, en tuhaf evrelerden biridir. Çok kısa sürede, tüm bir yüzyılı etkileyecek olaylar olmuştur, ama tanımı tuhaftır. "Kayıp kuşak" denmiyor boşuna. Hatta bugün bile en ufak bir darbede içimizde kusursuz nihiliste sarılmamız, hep kuşağın mirasıdır.
Engin bey, işte böyle bir dönemde; haber sonrası yorumculuk yapıyor, ve aşağıdaki ulusa seslenişi gerçekleştiriyor. Burda önemli olan, ne anlattığı değil, neden anlattığı...

  "...faşitlerle uğraşırken komünistleri unuttuk.."     diye söze giriyor Ardıç.. akabinde;



 Dile takıldığınız zaman pek çok şeyi es geçiyorsunuz. Hani bir nevi, siz de o "gerizekalı" lardan birisiniz ve vereceğiniz her türlü reaksiyon da Engin için tam 90'a takmalık bir orta. Bu yüzden boştur Engin Ardıç'a kusmak..

Herşey olur, herşey geçer. Diyorum ya, Engin yine kalır orda. Çünkü o aslında senin tanımladığın hiçbirşeyi üstünde kalıcı olarak taşımaz. O gün yine sorsan hani, "Engin ne ayaksın?" diye.. Hoca durur mu, yapıştırır cevabı;   "Şerefli bir anti-yamyamım..!"
www.tips-fb.com

0 izleyici sahaya girdi:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi söylemekten çekinmeyin.

 

Copyright 2010 Kalender Libero.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.