14 Şubat 2011 Pazartesi

Saha üzerindeki tartışılmayacak ilahlığını analizlemeye kalksak; bunu ne çok köklü bir altyapıdan, ne de kağıt üzerinde güzellemeler yapabileceğimiz bir ekolden alır Ronaldo. Kaderini paylaşıp dünyaya dağılan binlerce vatandaşı gibi, Rio de Janerio'nun Bento Riberia'sında fakir bir çocuk olarak doğdu.Doğduğu andan itibaren de o'na çoktan verilmişti hediyesi. Teamüldendir, Ronaldo'nun hayatında futbolculuk, belirli bir yaşa gelene kadar çok keskin bir çizgi oldu. Kendini kurtardı kurtardı, yok; kurtaramadı, geleceği kocaman bir soru işareti.

Kurtardı tabi, kısmen. Fakat ödediği bedelleri , onca sene kendine yaşadığı yabancılaşmayı düşünürsek, "tatlı hayat" ı dengelendi bir bakıma. Aslında buraya kadar çok klasik bir trajedi; birçok yıldız futbolcunun paylaştığı bir kader. Müthiş bir dönem, ardından şöhret, para, kadınlar, büyük bir sakatlık ve hızla düşen bir kariyer..

Fakat Ronaldo'nun hikayesini beklenenden daha acıklı hale getiren şey, müthiş yeteneğinin onun kariyerini bitirmeye bir türlü izin vermiyor oluşuydu belki. Öyle ya; bir insanın, bırakın futbol oynamayı, öyle iki  korkunç sakatlık sonrası doğru dürüst yürümesi bile tuhafken, Ronaldo hayatında ikinci büyük sıçramayı yapıp ülkesine dünya kupası kazandırdı.  Ardından La Liga'da yine coşup gol krallıkları yaşadı.

Halbuki şöyle olmalıydı; kahramanımız orta sınıf avrupa takımlarında kariyerini yarım yamalak sürdürür; arada belki amerika'ya uğrar. Ve bu talihsizlik de acı bir anı olarak kalır futbol tutkunlarının kalbinde. "Aah ah, falanca adam ne topçuydu da, o sakatlık bitirdi" deriz..

Ama Ronaldo oynadı, sahanın raconunu kesmeye devam etti. Hem de acı çeke çeke, maddi,manevi. Disiplinsiz dendikçe sıraladı golleri, şişko dendikçe önündeki defansların sağından atıp solundan geçmeye devam etti. Hala da atıyordu. Futbol Ronaldo'yu hiçbirzaman bırakmadı aslında. Sadece tosun artık dayanamadı. "Harç bitti yapı paydos" dedi ve gitti.

Benim hayatımda izlediğim en duru yetenektir Ronaldo. Hani aktörlere söylenen bir laf vardır "büyük oynama" diye. Ronaldo'nun bilekleri de emprovize bir akıcılıkla hareket ederken, büyük oynamayı çoktan salon futbolunda bırakmıştı. Ve şu iddiamda ısrarlıyım ki, reenkarne bir kedidir. O göbekle bitmek tükenmek bilmeyen o çeviklik, başka türlü açıklanamaz zira.. Büyüksün fenomen.

www.tips-fb.com

0 izleyici sahaya girdi:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi söylemekten çekinmeyin.

 

Copyright 2010 Kalender Libero.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.